Streptokokker i halsen? Halsbetennelse? Tonsillitt? There is an oil for that – Helseblogg.com

Streptokokker i halsen? Halsbetennelse? Tonsillitt? There is an oil for that

Streptokokker i halsen? Halsbetennelse? Tonsillitt? There is an oil for that

Streptokokker i  hals er en halsinfeksjon forårsaket av streptokokk-bakterier. Denne infeksjonen får halsen og mandlene til å bli betent og hoven, noe som resulterer i alvorlig vondt i halsen. Symptomer på strep hals inkluderer plutselig alvorlig sår hals, smerter ved svelging, høy feber, hovne mandler og lymfeknuter, hvite flekker på baksiden av halsen, hudutslett og noen ganger oppkast. Strep infeksjon i hals bør overvåkes nøye slik at den ikke utvikler seg til en mer alvorlig tilstand som revmatisk feber eller nyrebetennelse.

Hva er forskjellen mellom streptokokk infeksjon i hals og betennelse i mandlene (tonsilitis)?

De to første forskjellene er som følger: Strep hals er forårsaket av gruppe A  Streptococcus-  bakterier, mens tonsillitt kan være forårsaket av virus eller bakterier.

Du har kanskje hørt begrepene betennelse i mandlene og strep hals brukt om hverandre, men dette er ikke nøyaktig. Det er mulig å få betennelse i mandlene uten å ha strep hals, men du  kan  også få betennelse i mandlene fra andre bakterier og virus.

Tonsillitt og strep hals har også mange lignende symptomer. Dette er fordi strep hals kan betraktes som en type betennelse i mandlene. Når det er sagt, vil personer med strep hals vanligvis ha flere symptomer.

Symptomer på betennelse i mandlene:

Store, ømme lymfeknuter i nakken, ondt i halsen, rødhet og hevelse i mandlene, vanskeligheter eller smerter ved svelging, feber, stiv nakke, urolig mage, hvit eller gul misfarging på eller rundt mandlene og hodepine.

Symptomer på strep hals:

Store ømme lymfeknuter i nakken, sår hals, små røde flekker på taket av munnen, vanskeligheter eller smerter ved svelging, høyere feber enn hos personer med betennelse i mandlene, kroppssmerter, kvalme eller oppkast, spesielt hos barn, hovne, røde mandler med hvite striper av pus og hodepine.

Som du kan se, er det mange likheter mellom de to typer infeksjoner. Og — det er også en rekke forskjeller. Bruk denne bloggen som en referanse for deg selv hvis du lurer på hva som kan skje med deg.

For å støtte om halsinfeksjoner kan man bruke både protective blend (on guard) og tea tree olje. 

Ta gjerne kontakt for mer info om hvordan man får tak i dette.

Share Button


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT