Smør på – tjukt! – Helseblogg.com

Smør på – tjukt!

Akkurat det er det jeg mener produsenten bak Vita produktene gjør. Spesielt når de skriver “Hjertegod” for det viser seg at “Hjertegod” ikke er hjertegodt likevel. Tenk så mange som lar seg lure hver dag!

Vita-hjertego
Bildet er hentet fra http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/vita-hjertegod-anklages-for-villedende-reklame

I våre naboland har produsent av likt innhold måtte endre merkingen sin til dette:

“Skal ikke inntas av gravide, ammende, barn under 5 år eller personer som tar kolesterolsenkende medisiner”.

Årsaken er at margarin innholder mye omega-6-fettsyrer, som øker betennelsestilstander. Det finnes nesten ikke en sykdom som ikke kan relateres tilbake til en betennelse, i den kinesiske medisin blir til og med Alzheimers sett på som betennelse. Men også blir betennelse forbundet med sykdom i hjertet og blodårer.

“Videre har ny forskning ikke vist noen sammenheng mellom hjertesykdom og mettet fett (10-13). Dermed bortfaller argumentet om at det gir en positiv helsegevinst å erstatte mettet fett med umettet, industrielt endret fett.” skriver også http://www.facebook.com/kostreform – det som undrer meg mest her er at hvis våre naboland allerede har tatt affære, hvorfor har ikke myndigheter og ettersyn i Norge gjort det samme? Er de ikke her for å beskytte oss? De vet jo garantert om det! Nei, her må vi klage på villedende markedsføring for at noen skal ta affære og opplyse oss. Vi tror vi er så beskyttet og at det som er i butikken er “bankers” med merker som “Hjertegod” osv. Men vi blir lurt. Eller lar oss lure. Ikke bare av produsentene, men også de som skal ha oversynet og kontrollen.

Sprer likevel budskapet:

Dersom du blir provosert av den villedende markedsføringen av Vita Hjertego´, kan du gjerne ta deg tid til å rapportere dette til Mattilsynet via følgende link:
http://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/kontakt_oss/

Og når jeg googler hjertegod for å finne et bilde, så gjett hva som dukker opp på første linje i søketreff:  Sunne og gode produkter laget med tanke på ditt hjerte!

Skjermbilde 2013-03-07 kl. 23.05.35

 

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT