Oljer mot smerter – neuropati – Helseblogg.com

Oljer mot smerter – neuropati

 

Hva er Neuropati?
Hvis du har gjentatte stikkende smerter i føttene, vet du den ekstreme smerten som smerte innebærer. Du kan knapt gå noen dager eller sove noen netter fordi føttene dine har så mye smerte. I noen tilfeller føles neuropati mer som følelsesløshet i en del av kroppen som holder deg beskyttet mot varme og kulde. Hva er nevropati? Hva forårsaker det? Og enda viktigere, hvordan kan du lette dine symptomer naturlig og få livet ditt tilbake?

Neuropati har flere navn, inkludert nervesmerter og perifer nevropati (PN). Neuropati oppstår når det er et problem med nerves funksjon i kroppens periferi, som hender eller føtter. Nerver i disse områdene overfører sensasjon fra nervesystemet til resten av kroppen. PN symptomer er mange og kan være forbundet med visse sykdommer eller skader. Eller noen ganger PN selv er uorden.

En person kan lide av mononeuropati eller oftere fra polyneuropati. Mononeuropati er når et sett med nerver påvirker en del av kroppen. Polynuropati betyr at mer enn ett sett med nerver er involvert i uorden. De fleste individer har polyneuropati.

Nerve smerte årsaker
I noen tilfeller er det ingen forstått årsak til nevropati symptomene et individ kan oppleve. Noen av årsakene til nevropati er imidlertid klarere i andre tilfeller som:
* Alkoholisme. Folk med alkoholisme gjør noen ganger dårlige valg i kostholdet. Disse uheldige valgene fører til vitaminmangel som kan forårsake nerveskade.
* Diabetes er den primære årsaken til nevropati. Nesten halvparten av personene med diabetes har også nevropati.
* Autoimmune sykdommer. Noen av de autoimmune problemene som bidrar til PN er Sjogrens syndrom, Guillain-Barre syndrom, CIDP (kronisk inflammatorisk demyeliniserende polyneuropati) og nekrotiserende vaskulitt.
* Medisiner. Mens resepter kan hjelpe med nervesmerter, kan enkelte medisiner, som for eksempel kreftmedisiner, forårsake nevropati.
* Giftstoffer og giftstoffer, inkludert kjemikalier og tungmetaller.
* Virale og bakterielle infeksjoner som Lyme sykdom, HIV, spedalskhet, hepatitt C, Epstein-Barr-virus og helvedesild kan forårsake perifer neuropati.
* Arvelighet og arvelige forstyrrelser. Charcot-Marie-Tooth sykdom er en arvelig årsak til PN.
* Skader på nerven. Hvis du har hatt en kjøretøyulykke, sportsskade eller fall, kan skade på ryggraden skade eller ødelegge perifere nerver og forårsake følelsesløshet eller ubehag.
* Gjentatt bevegelse. Hvis du skriver eller gjør mange typer repeterende bevegelser på jobben eller hjemme, kan du irritere nerver og forårsake PN.
* Vekst som tumorer. Tumorer og vekst kan irritere nerver og forårsake nervesmerter eller følelsesløshet, uansett om veksten er kreftfremkallende eller ikke. Hvis kreft er involvert i svulsten, kan kreft føre til nevropati som en immunsystemreaksjon mot kreftcellene.
* Vitaminmangler, som mangel på B1, B6, B12, E og niacin, kan forårsake problemer med hvordan perifere nerver virker.
* Andre sykdommer som benmargeproblemer, nyresykdom, leverproblemer og underaktiv skjoldbrusk og lidelser i bindevevet kan forårsake PN.
Nervesmerte Symptomer.
Det er noen få symptomer som ofte er nøkkelen til å identifisere en diagnose for neuropati. Noen av disse hovedsymptomene er:
* Nummenhet eller prikking i bena, hender, armer eller føtter. Disse symptomene kan begynne gradvis, og deretter begynne å bevege armer og ben ettersom nevropati fortsetter å utvikle seg.
* Svakhet eller følelse lammet i en del av kroppen din hvis motorens nerver har PN. Dette symptomet må evalueres umiddelbart. Hvis du har ekstrem svakhet eller ikke kan flytte en tidligere mobil del av kroppen din, må du søke medisinsk hjelp så snart som mulig for å sikre at du ikke har et slag.
* Konstant smerte som starter i nedre rygg og stråler ned på baksiden av beinet ditt. Denne tilstanden kalles noen ganger isiatisk og betyr at din nerveserve er blokkert på grunn av et diskproblem i ryggen.
* Ekstrem berøringsfølsomhet.
* Skarpe smerter som jabbing, frysing, brennende eller bankende smerter.
* Samordningsproblemer som å falle.
* Forandringer i svette eller manglende evne til å håndtere varmen.
* Endringer i fordøyelsen, blære eller tarmfunksjon.
* Variasjon i blodtrykk som forårsaker svakhet.
Hvis du har noen av disse symptomene, og hvis symptomene er tilbakevendende, kontakt legen din. Personer med PN reagerer godt på behandlingen når symptomene blir tatt tidlig.
PN kan forårsake helseproblemer og skader og bør behandles for å forhindre ubehag, brannskader, hudskader, infeksjoner og fall.

Essensielle oljer for perifer neuropati
Noen grunnleggende livsstilsendringer kan hjelpe dine nevropati symptomer. Slutt å røyke. Reduser mengden alkohol du drikker. Forbedre sirkulasjonen ved å få mer trening. Og endre kostholdet ditt til sunnere matvarer. Også noen få naturlige essensielle oljer hjelper til med å gi lindring fra smerte og nummenhet.
Disse er de beste essensielle oljene for nevropati:

Balsam Fir
Den tradisjonelle balsamgran juletre er en av de mest kjente duftene, spesielt rundt jul. Ikke bare er trærne både duftende og nydelige, men granenes essensielle oljer inneholder kjemikalier som naturlig hjelper mennesker med PN, føler lindring fra deres nevropati symptomer. Balsam gran har blitt brukt i generasjoner som en urte smerte reliever. Blanding av essensiell olje 1: 1 med en bærerolje som solsikkeolje skaper en beroligende lotion som slapper av muskelsmerter. Denne oljen fungerer ved å øke blodstrømmen til det området det påføres på.

Bergamot
Bergamot olje er opprettet fra bergamot appelsin treet. Oljen har en nydelig, varm oransje duft. Hvis du drikker Earl Grey te, har du lukte den overbevisende aromaen til bergamot appelsin og svart te kombinert. Bergamot kan påføres direkte på det berørte området eller blandes med en bærerolje som kokosnøttolje og masseres inn i sårlegemet. Noen undersøkelser sier at bergamotolje hemmer den skarpe, stikkende smerten som er relatert til nevropati. Legg bare noen få dråper citrus-luktende olje på sårområdet og masser det inn. Bruk denne essensielle oljen alene, eller kombiner citrusfargene med healingskraften eller ylang-ylangoljen for enda mer positive resultater.

Svart pepper
Piper nigrum, eller svart pepper, er en utrolig sterk, varm essensiell olje. Det har blitt brukt med suksess i å behandle ryggsmerter og som smertestillende fordi det øker sirkulasjonen. Olje av svart pepper er også kjent for å redusere betennelse og som en utmerket antioksidant. Bland svart pepper med like store mengder bærerolje før du bruker, fordi denne oljen er varm på huden. Unngå å få oljen i øynene dine.

Romersk kamille
Anthemis nobilis eller kamille har blitt brukt i tusenvis av år for å behandle nevralgi og smerte. Den essensielle oljen har en hyggelig eple duft. Det constricts også blodårer og gir bedre sirkulasjon rundt nerver. Masser en blanding av olivenolje og kamilleolje i ømme muskler, eller bare noen få dråper essensiell olje i badekaret og suge smerten din bort. Bruk denne oljen alene eller kombinere med bergamot eller ylang-ylang for mer rekuperativ kraft.

Peppermynte
Peppermynte er fortsatt en av de mest stimulerende og nyttige essensielle oljer som er tilgjengelige for menneskeheten. Den mentol som finnes i peppermynteolje varmer huden og musklene mens den forbedrer sirkulasjonen i PN-nummen eller ubehag. Det kan påføres direkte på huden eller blandes med fraksjonert kokosnøttolje og brukes som en lotion på føttene. Peppermynte er både helbredende og forfriskende for personer med PN og andre smerter og smerter. Unngå å bruke denne oljen rundt øynene.

Rosemary
Rosemarys bruk i urtemedisin er velkjent. Utøvere har brukt denne skarpe grønne urten for alt fra kreft til hår helse til smertelindring. Rosemary er rapportert for å hjelpe nervvekst og helbredelse i skadede nerver og regenerere nervevev. Rosemary fungerer spesielt godt i kombinasjon med helikrysum olje og cypresolje blandet i kokosnøttolje. Rosemary og peppermynte kombinert bidrar til å lindre smerter opplevd gjennom nervesykdommer også.

Rose Geranium
Den jordnærgrønne duften av denne oljen stimulerer sansene, men rosen geranium hjelper også kroppen din til å få lindring fra smerte eller nummenhet. Rose geranium olje øker sirkulasjonen, noe som forbedrer nerve smerte eller kan bringe tilbake følelsen i nummen områder. Rose geranium reduserer betennelse og lindrer smerter også. Bruk rose geranium direkte på det berørte stedet for å lindre hud og muskelsorg eller øke følelsen i følelsesløse steder på føttene og hendene. Rose geranium og blomster eller sitrus dufter kombinere pent for å sooth kroppen i badekaret eller som en lotion.

Blå Tansy
Blå tusk renser det myke vevet av rusk, noe som muliggjør bedre oksygenering og sirkulasjon. Denne essensielle oljen beroliger også hevelse og reduserer ubehag. Det reduserer smerte i revmatoid artritt og PN og lindrer også smerte. Det slapper av muskler og er nydelig i badevann også. Den har en søt, grønn duft.

Frankincense
Frankincense stimulerer en persons immunsystem pluss slapper av muskler. Det forbedrer også det limbiske systemet og kommunikasjonen mellom nerver og hjernen. En liten røkelseolje går langt, så bland noen dråper i jojoba eller bærerolje før du gni den på huden din.

Kajennepepper
Cayenne pepper varmer huden og musklene, stimulerer blodsirkulasjonen og nervene. Capsaicin er den aktive ingrediensen i cayenne pepper, og fjerner kjemikaliene som forårsaker smerte, lette noe av det verste av symptomene på perifer nerveskader. Ikke bruk essensiell olje av cayenne pepper direkte på huden, med mindre den er fortynnet med en bærerolje. Start med en dråpe eller to av cayenneolje i oljen, og øk mengden cayenne du bruker når du blir vant til det. Pass på at du vasker hendene grundig etter at du har brukt oljen, slik at den ikke kommer inn i øynene.

Merian/majoram
Marjoram er en tonic og stimulant for hele nervesystemet så vel som en utmerket smertestillende. Det ser også ut til å styrke området for nerveskade når det brukes også. Kombiner noen dråper inn i olivenolje eller bærerolje og masser inn i området for nerveskader.

Lavendel/Lavender
Lavendel essensiell olje bør rutinemessig finnes i alles husholdning. Det er nyttig for beroligende både sinn og kropp og har en varm blomstert aroma. Historiske healere brukte lavendel for en mengde helbredende kvaliteter. Det har vist seg å redusere smerte. Lavendel lindrer også spenning og slapper av en person, så de har mindre nervesmerter. Kombiner to dråper hver lavendel og rosmarinolje med litt kakaosmør for bruk som en fot- eller håndmassasjeolje.

Helichrysum
Helichrysum italicum, det botaniske navnet på helichrysumplanten, er både nydelig som en tørket blomst og for medisinsk bruk. Den essensielle oljen i denne fine blomsten har blitt brukt historisk og i moderne tid som en behandling for muskelspasmer. Det reduserer nervesmerter og lindrer stresset som kommer i forbindelse med nevropati. Helichrysum reduserer også hevelse og betennelse både i og utenfor kroppen når den brukes som massasjeolje. Legg noen dråper i søt mandelolje og masser hendene med blandingen for nevropati.

Svart gran
Den sorte granentrærens olje er aromatisk og helbredende. Det beroliger perifere nerveforstyrrelser ved å forbedre sirkulasjonen og stimulere immunsystemet. Mange har funnet den essensielle oljen som er nyttig for smerter i ryggen, for leddgikt og iskias. Ikke bare lindrer krydret duftoljen smerte, men det er også en antiinflammatorisk, reduserende hevelse og eliminere den relaterte smerten som hevelse kan føre til. Svarte gran er også kjent blant naturlige healere som en parasittdreper og naturlig antiseptisk. For å bruke sort gran essensiell olje, plasser ca 10 dråper i en bærerolje som solsikkeolje. Masser deretter blandingen i smertefulle eller problemområdet flere ganger om dagen.

Eucalyptus
Eukalyptus essensiell olje er skapt fra bladene av eucalyptus radiata-treet. Det er den foretrukne maten til koala bjørnen, og er også et utmerket valg for behandling av diabetisk nervesmerter eller andre typer neuropati. Den sterke aroma beroliger pusten og øker avslapping, noe som er en måte som hjelper en person med PN. Eukalyptus essensiell olje er også antispasmodisk, så det vil hjelpe musklene avslappet når de er stresset eller i smerte. Det er også kjent siden antikken som et smertestillende lokalt analgetisk middel. Hvis nerver og hud er irritert av betennelse på grunn av nevropati, vil eukalyptusolje bidra til å roe det betente området av hud og nerver under huden. Legg eukalyptus til din favoritt unscented lotion for å bruke som beroligende gni på føttene, tærne og hendene.

Ylang Ylang 
Den lille gule blomst av Ylang-Ylang er både søt duftende og vakker. Folk har brukt den delikate, sensuelle duften i generasjoner i parfymer og toalettsaker, men den duftende blomstens olje har også helbredende egenskaper. Ylang-ylang essensielle oljen har helbredende egenskaper som reparerer nerveskader. Personer med diabetisk perifer neuropati kan nyte blomsteraromaen samt de helbredende fordelene med denne eksotiske oljen i et varmt, avslappende bad. De bruker også Ylang-ylang olje i kombinasjon med søt mandelolje for å massere inn i områder av kroppen som er berørt av nevropati. Oljen smelter pent sammen med sitrusolje, lavendel og sandeltre for å lage en rikholdig duftkrem.

Krydderolje – Clove 
Tannleger og andre leger har brukt nellik og nellikolje i generasjoner for å lindre smerte. Enten du bruker krydderolje for tann smerte eller nervesmerter, virker det på samme måte som benzokain for å fjerne følelsen av smerte i kroppen. Det blokkerer nervesignaler fra kroppen til hjernen, noe som gir brukeren en pause fra smerte uten reseptbelagte smertestillende legemidler. Legg noen dråper i teskjeet grapeseed olje eller en annen type olje. Bland og søk på området som gjør vondt. Krydderurets essensielle olje er sterk, så bruk bare en dråpe eller to av nellikolje om gangen for å behandle nevropati. Bland kløver med bergamot eller blomsterdufter for en søt, varm lotion som beroliger og slapper av kroppen din. Prøv en eller en kombinasjon av disse sunne oljene i dag for å lindre smerten ved perifer neuropati.

Så har vi den siste nykommeren – COPAIBA
Fra en forskning får vi dette resultatet i oppsummeringen:
“I denne studien gir vi de første eksperimentelle bevisene at COR er et antiinflammatorisk og nevrobeskyttende middel etter en akutt skade på CNS. COR sesquiterpener, inkludert β- caryofyllene, er sannsynligvis ansvarlig for de antiinflammatoriske og nevrotoksjonsvirkninger som er beskrevet her. Denne hypotesen bør undersøkes i videre studier ved hjelp av molekylærbiologi teknikker i forskjellige in vitro og in vivo eksperimentelle modeller av CNS lidelser. Med tanke på at β- caryophyllene allerede er et FDA-godkjent matadditiv, har disse naturlige sesquiterpenene et enormt potensial for å redusere byrden av betennelsesfremkalt skade etter nevrale og non-neurale sykdommer.”

 

Kilder:
https://www.reference.com/health/causes-neuropathy-d5903ac6c0d2ae13#
http://www.prevention.com/health/8-signs-you-might-have-nerve-damage
http: // www .mayoclinic.org / sykdommer-forhold / perifer-neuropati / symptomer-årsaker / dxc-20204947
http://articles.mercola.com/herbal-oils/rosemary-oil.aspx
https://draxe.com/rosemary-oil -Bruker-fordeler /


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT