Oljer mot neuropati/nervesmerter – Helseblogg.com

Oljer mot neuropati/nervesmerter

Oljer mot neuropati/nervesmerter

Hva er Neuropati?
Gjentatte ekstreme stikkende smerter i feks føttene hvor du knapt kan gå noen dager eller sove noen netter fordi føttene dine har så mye smerte – det KAN være neuropati. I noen tilfeller føles neuropati mer som følelsesløshet i en del av kroppen som holder deg beskyttet mot varme og kulde. Hva er neuropati? Hva forårsaker det? Og enda viktigere, hvordan kan du lette dine symptomer naturlig og få livet ditt tilbake?

SE LISTE NEDERST OVER OLJETIPS GITT FOR NEVROPATI.

Neuropati har flere navn, inkludert nervesmerter og perifer nevropati (PN). Neuropati oppstår når det er et problem med nerves funksjon i kroppens periferi, som hender eller føtter. Nerver i disse områdene overfører smertene fra nervesystemet til resten av kroppen. PN symptomer er mange og kan være forbundet med visse sykdommer eller skader.

En person kan lide av mononeuropati eller oftere fra polyneuropati.
– Mononeuropati er når et sett med nerver påvirker en del av kroppen.
– Polynuropati betyr at mer enn ett sett med nerver er involvert i uorden.
De fleste individer har polyneuropati.

I noen tilfeller er det ingen forstått årsak til nevropati symptomene et individ kan oppleve. Noen av årsakene til nevropati er imidlertid klarere i andre tilfeller som:

Alkoholisme
Folk med alkoholisme gjør noen ganger dårlige valg i kostholdet. Disse uheldige valgene fører til vitaminmangel som kan forårsake nerveskade.

Diabetes
er ofte den primære årsaken til nevropati. Nesten halvparten av personene med diabetes har også nevropati.

Autoimmune sykdommer.
Noen av de autoimmune problemene som bidrar til PN er Sjogrens syndrom, Guillain-Barre syndrom, CIDP (kronisk inflammatorisk demyeliniserende polyneuropati) og nekrotiserende vaskulitt.
Medisiner.
Mens resepter kan hjelpe med nervesmerter, kan enkelte medisiner, som for eksempel kreftmedisiner, forårsake nevropati.

Ytre påvirkninger
Giftstoffer og giftstoffer, inkludert kjemikalier og tungmetaller. (Rens og spis økologisk)

Virus og bakterier
Virale og bakterielle infeksjoner som Lyme sykdom, HIV, spedalskhet, hepatitt C, Epstein-Barr-virus og helvetesild kan forårsake perifer neuropati.

Arvelighet og arvelige forstyrrelser.
Charcot-Marie-Tooth sykdom er en arvelig årsak til PN.

Skader på nerven.
Hvis du har hatt en kjøretøyulykke, sportsskade eller fall, kan skade på ryggraden skade eller ødelegge perifere nerver og forårsake følelsesløshet eller ubehag.

Gjentatt bevegelse.
Hvis du skriver eller gjør mange typer repeterende bevegelser på jobben eller hjemme, kan du irritere nerver og forårsake PN.

Vekst som tumorer.
Tumorer og vekst kan irritere nerver og forårsake nervesmerter eller følelsesløshet, uansett om veksten er kreftfremkallende eller ikke. Hvis kreft er involvert i svulsten, kan kreft føre til nevropati som en immunsystemreaksjon mot kreftcellene.

Vitaminmangler
Feks mangel på B1, B6, B12, E og niacin, kan forårsake problemer med hvordan perifere nerver virker.

Andre sykdommer
Benmargsproblemer, nyresykdom, leverproblemer og underaktiv skjoldbrusk og lidelser i bindevevet kan forårsake PN.

Nervesmerte Symptomer.
–  Nummenhet eller prikking i bena, hender, armer eller føtter. Disse symptomene kan begynne gradvis, og deretter begynne å bevege armer og ben ettersom nevropati fortsetter å utvikle seg.
– Svakhet eller følelseslammet i en del av kroppen din hvis motoriske nerver har PN. Dette symptomet må evalueres umiddelbart. Hvis du har ekstrem svakhet eller ikke kan flytte en tidligere mobil del av kroppen din, må du søke medisinsk hjelp så snart som mulig for å sikre at du ikke har et slag.
– Konstant smerte som starter i nedre rygg og stråler ned på baksiden av beinet ditt. Denne tilstanden kalles noen ganger isjas og betyr at din nerve er blokkert på grunn av et diskproblem i ryggen.
– Ekstrem berøringsfølsomhet.
– Skarpe smerter som frysing, brennende eller bankende smerter.
– Samordningsproblemer som å falle.
– Forandringer i svette eller manglende evne til å håndtere varmen.
– Endringer i fordøyelsen, blære eller tarmfunksjon.
– Variasjon i blodtrykk som forårsaker svakhet.
Hvis du har noen av disse symptomene, og hvis symptomene er tilbakevendende, kontakt legen din. Personer med PN reagerer godt på behandlingen når symptomene blir tatt tidlig.
PN kan forårsake helseproblemer og skader og bør behandles for å forhindre ubehag, brannskader, hudskader, infeksjoner og fall.

 

Oljer skal aldri tas som en erstatning for medisiner. Oljer kan brukes for å støtte opp om kroppens systemer. Sjekk med legen din om det er enkelte oljer du skal unngå om du har andre sykdommer som høyt blodtrykk etc.

ESSENSIELLE OLJER FOR PERIFER NEUROPATI
Noen grunnleggende livsstilsendringer kan hjelpe dine nevropati symptomer. Slutt å røyke. Reduser mengden alkohol du drikker. Forbedre sirkulasjonen ved å få mer trening. Og endre kostholdet ditt til sunnere matvarer. Også noen få naturlige essensielle oljer hjelper til med å gi lindring fra smerte og nummenhet.

Disse er de beste essensielle oljene for nevropati:

DOUGLAS FIR – kjent som smertedempende urt i generasjoner.
Den tradisjonelle juletregranen er en av de mest kjente duftene. Ikke bare er trærne både duftende og nydelige, men granenes essensielle oljer inneholder kjemikalier som naturlig hjelper mennesker med PN, føler lindring fra deres nevropati symptomer. Douglas fir har blitt brukt i generasjoner som en smertedempende urt. Blanding av essensiell olje 1: 1 med en bærerolje som solsikkeolje skaper en beroligende oljeblanding som kan gi mindre muskelsmerter. Denne oljen fungerer ved å øke blodstrømmen til det området det påføres på.

BERGAMOT – kan hemme skarp og stikkende smerte ved nevropti
Bergamot olje er opprettet fra bergamot appelsin treet. Oljen har en nydelig, varm appelsin duft. Hvis du drikker Earl Grey te, har du lukte den overbevisende aromaen til bergamot appelsin og svart te kombinert. Bergamot kan påføres direkte på det berørte området eller blandes med en bærerolje som kokosnøttolje og masseres inn i sårlegemet. Noen undersøkelser sier at bergamotolje hemmer den skarpe, stikkende smerten som er relatert til nevropati. Legg bare noen få dråper citrusy-luktende olje på sårområdet og masser det inn. Bruk denne essensielle oljen alene, eller kombiner med  ylang-ylangoljen for enda mer positive resultater.

SVART PEPPER – øker sirkulasjon, antioksidant og reduserer betennelse.
Piper nigrum, eller svart pepper, er en utrolig sterk, varm essensiell olje. Det har blitt brukt med suksess i å behandle ryggsmerter og som smertestillende fordi det øker sirkulasjonen. Olje av svart pepper er også kjent for å redusere betennelse og som en utmerket antioksidant. Bland svart pepper med like store mengder bærerolje før du bruker, fordi denne oljen er varm på huden. Unngå å få oljen i øynene dine.

ROMERSK KAMILLE – gjør at blodårer trekker seg sammen og gir bedre sirkulasjon rundt nerver. Trekker smerten bort.
Anthemis nobilis eller kamille har blitt brukt i tusenvis av år for å behandle nevralgi og smerte. Den essensielle oljen har en hyggelig eple duft. Den innsnevrer også blodårer og gir bedre sirkulasjon rundt nerver. Masser en blanding av olivenolje og kamilleolje i ømme muskler, eller bare noen få dråper essensiell olje i badekaret og suge smerten din bort. Bruk denne oljen alene eller kombinere med bergamot eller ylang-ylang for mer gjennomtrengende kraft.

PEPPERMYNTE – forbedrer sirkulasjon i nerven, varmer hud og muskler
Peppermynte er fortsatt en av de mest stimulerende og nyttige essensielle oljer som er tilgjengelige for menneskeheten. Den mentolen som finnes i peppermynteolje varmer huden og musklene mens den forbedrer sirkulasjonen i nervene. Det kan påføres direkte på huden eller blandes med fraksjonert kokosnøttolje og brukes som en lotion på føttene. Peppermynte er både helbredende og forfriskende for personer med PN og andre smerter. Unngå å bruke denne oljen rundt øynene. Følger en olje nervene inn i øynene vil det svi. Ha da på ren kokosolje – drypp rett på – og smerten vil avta.

ROSEMARY – generell beskyttelse, hår, smertelindring, hjelper nerver som er skadde. Kombiner med peppermint, helichrysum og cypress olje.
Rosemary bruk i urtemedisin er velkjent. Utøvere har brukt denne skarpe grønne urten for alt fra kreft til hår helse til smertelindring. Rosemary er rapportert for å hjelpe nervevekst og helbredelse i skadede nerver og regenerere nervevev. Rosemary fungerer spesielt godt i kombinasjon med helikrysum olje og cypresolje blandet i kokosnøttolje. Rosemary og peppermynte kombinert bidrar til å lindre smerter opplevd gjennom nervesykdommer også.

GERANIUMBLOMST (GERANIUM) – på områder som er følelsesløse, reduserer betennelse, lindrer smerte. Gode på føtter og hender. I badekar.
Den jordnærgrønne duften av denne oljen stimulerer sansene, men geraniumblomsten hjelper også kroppen din til å få lindring fra smerte eller nummenhet. Geranium oljen øker sirkulasjonen, noe som forbedrer nervesmerte eller kan bringe tilbake følelsen i numne områder. Geranium reduserer betennelse og lindrer smerter også. Bruk geranium direkte på det berørte stedet for å lindre hud og muskelsmerte eller øke følelsen i følelsesløse steder på føttene og hendene. Geranium og blomster eller sitrus dufter kombineres også for avslappende bad, eller i lotion.

BLUE TANSY – bedre oksygenerering, beroliger hevelse, reduserer ubehag. Revmatoid artritt, neurologiske smerter lindres. Muskelavslappende. God i badevann.
Blå tansy renser det myke vevet, noe som muliggjør bedre oksygenering og sirkulasjon. Denne essensielle oljen beroliger også hevelse og reduserer ubehag. Det reduserer smerte i revmatoid artritt og PN og lindrer også smerte. Det slapper av muskler og er nydelig i badevann også. Den har en søt, grønn duft.

FRANKINCENSE – immunsystem, muskelavslappende, nervekommunikasjon til hjernen. Stimmulerer cellene.
Frankincense stimulerer en persons immunsystem pluss slapper av muskler. Det forbedrer også det limbiske systemet og kommunikasjonen mellom nerver og hjernen. En liten røkelseolje går langt, så bland noen dråper i jojoba eller bærerolje før du gni den på huden din.

MERIAN/MAJORAM – stimulerer nervesystemet, smertestillende, styrker område som er nerveskadd.
Marjoram er en tonic og stimulant for hele nervesystemet så vel som en utmerket smertestillende. Det ser også ut til å styrke området for nerveskade når det brukes også. Kombiner noen dråper inn i olivenolje eller bærerolje og masser inn i området for nerveskader.

LAVENDEL/LAVENDER – beroligende, smertelindrende, muskelavslappende.
Lavendel essensiell olje bør rutinemessig finnes i alles husholdning. Det er nyttig for beroligende både sinn og kropp og har en varm blomstert aroma. Historiske healere brukte lavendel for en mengde helbredende kvaliteter. Det har vist seg å redusere smerte. Lavendel lindrer også spenning og slapper av en person, så de har mindre nervesmerter. Kombiner to dråper hver lavendel og rosmarinolje med litt kakaosmør for bruk som en fot- eller håndmassasjeolje.

HELICHRYSUM – muskelspasmer, nervesmerter, lindre stress ved nevropati, hevelse og betennelse.
Helichrysum italicum, det botaniske navnet på helichrysumplanten, er både nydelig som en tørket blomst og for medisinsk bruk. Den essensielle oljen i denne fine blomsten har blitt brukt historisk og i moderne tid som en behandling for muskelspasmer. Det reduserer nervesmerter og lindrer stresset som kommer i forbindelse med nevropati. Helichrysum reduserer også hevelse og betennelse både i og utenpå kroppen når den brukes som massasjeolje. Legg noen dråper i søt mandelolje og masser hendene med blandingen for nevropati.

SVART GRAN – BLACK SPRUCE – beroliger nerveforstyrrelse, immunsystem, smerter i rygg, isjas, leddgikt. Antiinflammatorisk, minsker hevelse. Parasittdreper. Naturlig antiseptisk.
Den sorte grantrærnes olje er aromatisk og helbredende. Det beroliger perifere nerveforstyrrelser ved å forbedre sirkulasjonen og stimulere immunsystemet. Mange har funnet den essensielle oljen som er nyttig for smerter i ryggen, for leddgikt og iskias. Ikke bare lindrer krydret duftoljen smerte, men det er også en antiinflammatorisk, reduserende hevelse og eliminere den relaterte smerten som hevelse kan føre til. Svarte gran er også kjent blant naturlige healere som en parasittdreper og naturlig antiseptisk. For å bruke sort gran essensiell olje, plasser ca 10 dråper i en bærerolje som solsikkeolje. Masser deretter blandingen i det smertefulle eller problemområdet flere ganger om dagen.

EUCALYPTUS – diabetes smerter, neuropati, beroliger pust, øker avslapning i muskler. Lang historie som smertestillende lokalt. God på hudirritasjon og betente områder.
Eukalyptus essensiell olje er skapt fra bladene av eucalyptus radiata-treet. Det er den foretrukne maten til koala bjørnen, og er også et utmerket valg for behandling av diabetisk nervesmerter eller andre typer neuropati. Den sterke aroma beroliger pusten og øker avslapping, noe som er en måte som hjelper en person med PN. Eukalyptus essensiell olje er også antispasmodisk, så det vil hjelpe musklene avslappet når de er stresset eller i smerte. Det er også kjent siden antikken som et smertestillende lokalt middel. Hvis nerver og hud er irritert av betennelse på grunn av nevropati, vil eukalyptusolje bidra til å roe det betente området av hud og nerver under huden. Legg eukalyptus til din favoritt unscented lotion for å bruke som beroligende gni på føttene, tærne og hendene.

Ylang Ylang «blomstenes blomst» reparerer nerveskader, beroligende.
Den lille gule blomst av Ylang-Ylang er både søt duftende og vakker. Folk har brukt den delikate, afrodisiske sensuelle duften i generasjoner i parfymer og toalettsaker da den balanserer hudens sebum, men den duftende blomstens olje har også helbredende egenskaper. Ylang-ylang essensielle oljen har helbredende egenskaper som reparerer nerveskader. Den er nemlig kjent for å raskt senke blodtrykket, senke rask pust og god ved situasjoner som ved sjokk, sinne og frykt, traume. Personer med diabetisk perifer neuropati kan nyte blomsteraromaen samt de helbredende fordelene med denne eksotiske oljen i et varmt, avslappende bad. De bruker også Ylang-ylang olje i kombinasjon med søt mandelolje for å massere inn i områder av kroppen som er berørt av nevropati. Oljen smelter pent sammen med sitrusolje, lavendel og sandeltre for å lage en rikholdig duftkrem.

Krydderolje – Clove – fjerner følelsen av smerte i kroppen. Setter smerte på pause. Kraftfull antioxidant. Som en tørket urt måler den på 300000 på ORAC scala – som olje måler den over 1 million.
Tannleger og andre leger har brukt nellik og nellikolje i generasjoner for å lindre smerte. Enten du bruker krydderolje for tann smerte eller nervesmerter, virker det på samme måte som benzokain for å fjerne følelsen av smerte i kroppen. Det blokkerer nervesignaler fra kroppen til hjernen, noe som gir brukeren en pause fra smerte uten reseptbelagte smertestillende legemidler. Legg noen dråper i teskjeet grapeseed olje eller en annen type olje. Bland og søk på området som gjør vondt. Krydderurets essensielle olje er sterk, så bruk bare en dråpe eller to av nellikolje om gangen for å behandle nevropati. Bland kløver med bergamot eller blomsterdufter for en søt, varm lotion som beroliger og slapper av kroppen din. Prøv en eller en kombinasjon av disse sunne oljene i dag for å lindre smerten ved perifer neuropati.

 

Så har vi en av de siste nykommerene – COPAIBA

 

 1. Lever og antioksidant støtte
 2. Kardiovaskulær helse
 3. Opprettholde kroppens immunsystem
 4. Fordøyelsesstøtte
 5. Støtt riktig nevrologisk funksjon
 6. Riktig åndedrettsfunksjon
 7. Nevrologisk støtte
 8. Underliggende hudvev, spesielt når det kombineres med sedertre
 9. Betennelse
 10. Beroligende for følelser, spesielt for stress
 11. Kombiner med sitrus eteriske oljer for å heve stemningen
 12. Kombiner med essensielle oljer av sibirsk gran eller blomster, og det er dypt beroligende og avslappende for kroppens vev.

 

Intern bruk

 • Legg 2 dråper i en kapsel, kan tas morgen og kveld for støtte for hele kroppen
 • Bland med røkelse for å øke styrken enda mer.
 • Kombiner med sibirsk gran og ta i en kapsel
 • Bland med peppermynte for fordøyelsesstøtte ved måltidene
 • Et par dråper i vann er et utmerket leveringssystem for essensielle oljer
 • 1 – 2 dråper under tungen i en. og pm med røkelse

Aktuell bruk

 • Bruk Copaiba Essential Oil topisk for nevrologisk berørt område. Fortynnet for å forlenge effekten og maksimere dens styrke og absorpsjon.
 • Kombinert med blåfarget, perfekt for hudirritasjoner

Aromatisk bruk

Copaiba er fantastisk i en diffuser, spesielt når den kombineres med sitrus eteriske oljer for en oppløftende følelsesmessig fordel.

 

For de som er interessert i forskningen på Copaiba:
Les mer her.  forskning

 

Kilder:
https://www.reference.com/health/causes-neuropathy-d5903ac6c0d2ae13#
http://www.prevention.com/health/8-signs-you-might-have-nerve-damage
http: // www .mayoclinic.org / sykdommer-forhold / perifer-neuropati / symptomer-årsaker / dxc-20204947
http://articles.mercola.com/herbal-oils/rosemary-oil.aspx
https://draxe.com/rosemary-oil -Bruker-fordeler /

Share Button


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT