Økologisk Krambu besøk – Helseblogg.com

Økologisk Krambu besøk

På Karmøy fins en butikk som bare selger ØKOLOGISKE varer. Fantastisk:) Den ligger på Åkra ved bilforretningen. 

NB BILDESHOW NEDERST HER.

IMG_2819
Varer fra Økologisk Krambu på Åkra

 

KURS
Siden jeg snart skal arrangere et kurs, dro jeg dit for å sjekke litt opp i varene. Torsdag er en god dag, da de hver torsdag får ny forsyning med grønt OG at de har langåpent.

IMG_2795

KLÆR
Mye snadder der, mye ukjent også for meg, så spennende var det absolutt. Ble ikke så verst pris heller på handleposen, til tross for at tuppa mi skulle ha seg en flott vest som hun “pliiis” måtte ha.. Utrolige mange skjønne barneklær:) Her ett bilde fra bare den ENE veggen. 

FAVORITTER
Hun som jobbet der ikveld hadde noen favoritter å anbefale – snopet og yoghurt, chipsen og kokosoljen.  

Man kan også abonnere på fruktkurver og varer herfra, de leverer ut i distriktene etter avtale.

FRUKT
Det ble bananer og avokado idag. Bananer fordi at jeg vet at det er smaksforskjell og fordi jeg vet at der hvor vi ellers får bananer fra som ikke er økologiske, der vil ikke de innfødte spise de. De vet hva de er sprøytet med.  

TIPS OG BRUK AV AVOCADO
Avocado som økologisk har jeg ikke prøvd før. Disse var litt harde ennå akkurat som i nesten alle andre butikker. Kjøpte derfor bare 1. Kjøpetips til avocado – de skal være mørke, litt myke og gi så vidt etter for trykk. Ellers er det veldig vanskelig å få løs noe som helst. Jeg deler de i to. Lar kjernen ligge igjen i den andre delen, slik at den holder seg like fin til jeg skal bruke den igjen. Merk deg det;) Så holder jeg avocadohalvdelen i hånden og skjærer forsiktig skiver inni den på skrå, og vipper de ut med skje. Rett på knekkebrødet feks. (Med jalapenoost fra tube under, se tidligere post). Ellers er avocado nydelig med reker oppi. Det er noe med det salte i kombinasjon med avocadosmaken. Ypperlig.

Chipsen var nydelig den! Med rødbeter som smakte veldig godt! Likeså lakrisen, himmelsk nytelse for dere som liker lakris…

MAGISK YOGHURT
Yoghurten kommer jeg til å bli fast kunde på – det var en helt annen verden enn den vanlige til Tine. Smaksopplevelse! Dessuten johanneskjernemel som stivelse – det er veldig bra! Eneste som er en tankevekker med mange av disse økologiske varene er – de er ikke norske! Ser jo at vi ikke har kokospalmer i Norge akkurat, men yoghurt kunne vi vel klart!?  Chipsen kommer fra Sverige..  Blåbærene fra Chile.

MANDELMEL, MANDELMELK OG OPPSKRIFT MED MANDELMEL
For de som ikke skal bruke hvetemel – så kan man istedet bruke mandelmel. Siste bildet (trykk på minatyrbildene under og du kan se deg gjennom et lite slideshow) viser mandelmel. Når jentungen slet som verst med melkeavvenning ville jeg prøve å lage mandelmelk. Det var fantastisk godt! Det lagde jeg utav mandler som ble lagt i bløt over natten, så skyllte jeg dem neste morgen. Hadde på dobbelt så mye vann som mandler, og moste de med stavmikseren. I mangel av sil så kom jeg på å bruke juiceren. Det var superenkelt! Mandelmelet som ble igjen i bunn der etter at melken ble sentrifugert ut i litermålet, kunne jeg fryse om jeg ikke ville bruke det første dagen. Fikk tak i økologiske mandler en gang. Det var veldig stor smaksforskjell på økologiske og ikke-økologiske.  Så derfor kjøpte jeg heller nå økologsk mandelmel – fiks ferdig:) Jeg bruker ikke den melken heller lenger. Men veldig godt, feks på frokostblanding. Noe alle kan like. Som melk med litt nøttesmak?

Men, hva skal jeg bruke mandelmelet til? VAFLER:)

Mandelvafler lager du slik:

  • 2 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 1/2  ts fiberhusk (binder vaflene sammen og er godt for magen)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 dl mandelmel (jeg sikter melet- er fiberrikt)
  • 1/2 ts vanilje bourbon
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss palmesukker (mineralrikt)
  • litt salt

Visp egg og fløte sammen med fiberhusk. La trekke 5 minutter. Tilsett alt det andre og la svelle i 30 minutter. Denne røren gir kun 3 vafler. Fant denne oppskriften hos: http://elinlarsen.net/den-store-vaffeldagen/.

Økologisk Krambu finner på du facebook her:

Skjermbilde 2014-01-23 kl. 21.56.28

 

 

 

 

 

 

SLIDESHOW SER DU UNDER HER:)

[inpost_pixedelic_camera slide_width=”600″ slide_height=”400″ thumb_width=”75″ thumb_height=”75″ skin=”camera_amber_skin” alignment=”” time=”7000″ transition_period=”500″ bar_direction=”leftToRight” data_alignment=”topLeft” easing=”swing” grid_difference=”250″ thumbnails=”1″ pagination=”0″ auto_advance=”1″ hover=”1″ play_pause_buttons=”1″ pause_on_click=”1″ id=”” random=”0″ group=”0″ post_id=”517″ type=”pixedelic_camera” sc_id=”sc1390510420561″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT