ME? MS? Feil diagnose? – Helseblogg.com

ME? MS? Feil diagnose?

terning

 

Det finnes så mange rundt om i landet som nå har diagnose ME og MS. Mange med ME blir puttet i en bås med denne diagnosen. Og der blir de værende, inntil de selv kjemper for å finne noen løsning, eller noen for dem.

Det vil være en overdrivelse å si at det offentlige er på jakt etter å finne noe mer ut om deres årsak til denne diagnosen. Man blir sendt i hytt og pine, nevrologer som knepper deg i hendene, psykolog en obligatorisk time etc etc, og plutselig har årene gått, og ingenting har skjedd. Eneste som skjer er at NAV raserer det man har av helse for å teste om det kan være NOE du kan gjøre. De gir ikke opp så lett. Det skal dem ha. Du skal være seig for å holde ut i de systemene.

MEN – sjelden eller aldri tester de og behandler deg for bakterielle infeksjoner. Gjør de vel?

Skjermbilde 2013-04-17 kl. 08.09.23
Trykk på bildet for å komme til stykket om Linus på 15 år som døde – nok et eksempel på at det ikke er blitt gjort gode nok undersøkelser.

Hadde det blitt gjort undersøkelser for dette – ja noen av testene fins allerede i Norge, men flere tester blir også gjort i utlandet. Her i Norge har vi også Norsk Borreliose senter som både tar prøver og gir behandling. Ofte i samarbeid med Tyskland.

Skjermbilde 2013-04-17 kl. 08.13.17
Trist historie om en lege som heller skulle ønske hun hadde jobbet for å finne ut mer om dette og midnre om sunnhet. Hun døde selv midt i en blodprøve.

 

Nå rapporterer også Eivind Markhus som har virkelig gått veien for borrelia syke i Norge – at han er den eneste norske som har kontakt og dialog med Advanced Laboratory Services som har utviklet en revolusjonerende test som dyrkes frem! Dette er en ubestridelig test som ender all diskusjon om resultatet. For å forklare enkelt! Det er to tester innenfor borrelia diagnostikk, indirekte tester (serologi) og direkte tester (dyrking og DNA funn v PCR)!  Se hele brevet til politikerne som Eivind Markhus skrev her:

Brev til politikere 

Det er frustrerende og ikke få tilbakemeldinger fra politikere som hevder å være opptatt av borrelia problemstillingen. Flere pasientgrupper har oppfordret visse politikere svarte meg på den dokumentasjon jeg har sendt, men ingen respons! 
! Jeg er selv et borrelia offer og har deltatt i helsedirektoratets arbeidsgruppe som fikk mandat av hod til å utarbeide retningslinjer for diagnostikk og behandling av borrelia. Jeg er også med på NorTick seminarer. Jeg har sloss aktivt for borrelia saken i 12 år, samlet kunnskap i USA og Russland, hatt gode forbindelse med Brorson og har gått igjennom to rettssaker!
Jeg føler så absolutt å være kvalifisert til å ha meninger om dette tema. Så derfor fortjener jeg en viss anstendighet til å motta et kvalifisert svar! Personlig kan jeg la være å engasjere meg og slippe frustrasjonen. Tanken er der daglig, men jeg har forpliktet meg overfor mine medpasienter! Noe av grunnen: 
I 2001 var jeg den første pasienten som utfordret legene at diagnostikk og behandling av borrelia var feil. Da sto jeg fullstendig alene i kampen mot overmakten, men jeg visste dette kom til å eksplodere! Nå flere år etter er det et voldsomt engasjement uten sidestykke! 
I 03 drar jeg til USA og blir utredet av en av de fremste borrelia spesialisten i verden, dr Burrascano! Jeg testet positivt på en moderne teknologi som vi ikke hadde i norge da, men har utviklet nå. Da var jeg den første norske pasienten som tok borrelia indikator testen cd57. Da var det ingen som visste noe om denne testen i norge, og har ennå ikke vært i stand til å etablere testen. Nå har norsk borreliose senter NBS de senere årene valgt å legge testen til diagnose grunnlaget, og bestiller testen i Tyskland. 
Jeg er den eneste pasienten som har deltatt i arbeidsgruppen for helsedirektoratet som fikk mandat fra HOD om å utrede retningslinjer for diagnostikk og behandling av borrelia. 
I 07 tok jeg borrelia problemstillingen til stortinget hvor jeg hadde møte med lederen av helse komiteen! Dette var et ukjent tema da, og komiteen ble beroliget av helsedirektoratet at dette var ikke noe problem! 
Nå er jeg den eneste norske som har kontakt og dialog med Advanced Laboratory Services som har utviklet en revolusjonerende test som dyrkes frem! Dette er en ubestridelig test som ender all diskusjon om resultatet. For å forklare enkelt! Det er to tester innenfor borrelia diagnostikk, indirekte tester (serologi) og direkte tester (dyrking og DNA funn v PCR) !!.
Indirekte tester fanger kun opp antistoffer som kroppen produserer mot infeksjoner. 
Enkelte indirekte tester (western blot) har spesifikke markører mot borrelia bakterien, så det er ikke noe problem å tolke positive tester korrekt (vedlegg) ! Dessverre har ikke ansvarlige leger denne kunnskapen! 
I stedet støtter man seg til mangelfulle tester (Elisa) som kun plukker opp frie antistoffer og inneholder ikke antigen til alle stammer (genospieces) .
Problemet er da falske negative tester som bidrar til underdiagnostisering.
Direkte tester som dyrking, PCR og mikroskopi vil løse disse utfordringene! Hittil har dyrking og PCR hatt for lav sensitivitet!dvs vanskelig å finne. Fram til nå. Advanced Laboratory Services har utviklet en revolusjonerende metode for å øke følsomheten med en spesiell teknikk! Mikroskopi vil det alltid være stridigheter ang bilde fortolkningene ,men DNA funn sammen med dyrkingsbevis er uangripelig. 
Kompetansen eksisterer, man må bare våkne! 
Jeg har gitt informasjon om dette laboratoriet til politikere, men får ingen respons! I snart 13 år har jeg ligget i forkant av helse Norge ang borrelia! Det jeg har fått igjen av dette er at sykdommen har kostet meg 2 mill kroner, tapt to rettssaker og ikke minst tapt helsa ved å ha hatt rett! Historien min er passe og glemt, men argumentene mine som jeg har dokumentert over lang tid, vises nå i nyere norske studier, mikroskop prosjekter og behandling (Nbs) .Håper virkelig noen i det liberale oppdager Advanced Laboratory Services så man kan fokusere på dette. Det må folk fra det medisinske apparatet som finner ut av slikt for å få oppmerksomhet på denne nye kunnskapen! Det hjelper ikke å støtte seg til andres erfaringer, det vises i min historie! 
Mitt positive dyrkingsresultat beviser at gjeldende retningslinjer for diagnostikk og behandling av borrelia er feil! Politikerne gjør en grusom tabbe ved å ignorere dette budskapet! 

 

Når man vet at det finnes tester for borreliose, hvorfor benyttes det ikke i Norge? Når det finnes behandlinger som man vet virker, hvorfor skal ikke legene i Norge gi det ut? Det blir en veldig usosial fordeling av hvem som har råd til undersøkelser og medisiner, og ikke.. for dette koster i privat regi – et være eller ikke være. Livet eller døden. For noen.

 

 

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT