Mayday Mayday Mayday – Flåttbitt tar liv – Helseblogg.com

Mayday Mayday Mayday – Flåttbitt tar liv

Det er på høy tid å sette søkelyset på vår rett som pasienter til å få tatt troverdige prøver i Norge, og i tillegg få den behandlingen man trenger. Ønsket er at Norges leger tar i bruk de metoder som allerede finnes i utlandet. Det må da ikke være norsk oppfinnelse for å kunne brukes i Norge?

Se også facebookgruppen:

Skjermbilde 2013-04-17 kl. 07.55.46

 

 

 

 

 

 

 

 

banner_wp4

 

Erna Solberg, Høyre, har meldt at hun tar seg en tur ut fra Stortinget og til demonstrasjonen den 10. mai! Vi ønsker flere politikere fra flere partier ombord.

Kommer du?

“Kvalitet og valgfrihet i helsevesenet. Høyre vil slippe alle gode krefter til, og la private og ideelle supplere det offentlige i omsorgstjenesten.”

Denne dagen blir en viktig markering på verdensbasis!  Bli med å vis ditt engasjement – vis at vi ønsker at det tas test- og behandlingsmetoder i bruk som allerede finnes!

Les mer på http://wwldaposlo.wordpress.com

 

Verden går sammen i “Worldwide Lyme Disease Awareness Protest” for å drive bevisstgjøring og markering av behovene for:

 1. Erkjennelse av at Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner, som Babesia, Bartonella, Rickettsia, Ehrlichia, er alvorlige, og i noen tilfeller dødelige sykdommer.
 2. Gjøre kjent at overføringen av flåttbårne patogener som Borrelia, Babesia, Rickettsia, via blodoverføring – er av global bekymring.
 3. Internasjonal enighet om at  Lyme Borreliose skal være oppført som en meldepliktig infeksjon. Meldepliktig status vil hjelpe til å sikre at forekomsten og utbredelsen av sykdommen er overvåket; en nødvendig forløper til fastsettelse av menneskelig lidelse, sosioøkonomiske konsekvenser av sykdommen og for et sterkt beredskap.
 4. Utdanning av helsesektoren om nøyaktig diagnostisering av flåttbårne sykdommer, som i noen tilfeller kan være begrenset til klinisk presentasjon på grunn av begrensninger i serologisk testing.
  • Utdanning om at Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner bør inngå som differensialdiagnoser ved andre sykdommer som også avhenger av subjektive kliniske manifestasjoner, eller ikke har noen kjent årsak. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: motor neuron sykdommer (MND) også kjent som Lou Gehrig sykdom eller amyotrofisk lateral sklerose (ALS); multippel sklerose (MS); Alzheimers; Parkinsons sykdom; sarkoidose.
  • Utdanning av helsesektoren om rimelig og effektiv behandling av akutt og senstadium Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner. Dette inkluderer behovet for å oppdatere utdaterte anbefalinger for behandling av smittsomme sykdommer, som for eksempel Society of America (IDSA) og å ta hensyn til behandlingsmetoder av andre foreninger som: Den internasjonale Lyme og Associated Diseases Society (ILADS) og den tyske Borreliose Society (Deutsche borreliose-Gesellschaft: DBG)
 5. Midler til forskning på flåttbårne sykdommer. Inkludert:
  • Midler til forskning på nøyaktig testing og behandling av Lyme Borreliose.
  • Midler til forskning på vektorer og reservoarverter for å kartlegge totalbildet av sykdommer de kan bære og overføre.
Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT