Samlediagnoser som ME, MS, Alzheimer, lupus, kroniske betennelser, fibromyalgi etc, prikkinger, lammelser – kan være borrelia… – Helseblogg.com

Samlediagnoser som ME, MS, Alzheimer, lupus, kroniske betennelser, fibromyalgi etc, prikkinger, lammelser – kan være borrelia…

banner_ukLyme.no Rogaland er en facebook side stiftet for interesserte under LYME.NO. Er du fra Rogaland så engasjer deg gjerne der, den er nystiftet og vi trenger å samle de som kommer inn under disse samlediagnosene. Oppfordringen til deg som pårørende eller pasient, sørg for grundig undersøkelse med tanke på borrelia. Du trenger ikke å ha hatt flåttbitt for å ha fått det. Evt. du ikke har merket flåttbittet, det er også en mulighet. Du kan også ha fått en smitte i utlandet. Det finnes mange co-infeksjoner som kommer inn under “Lyme” sykdommer. Gå til legen din og forlang mer utredning.

Har du diagnoser som ME, MS, lupus og maaaange flere på denne listen – så kan det være verdt å sjekke seg i både test hos lege, gjerne flere ganger siden kun er 20% sikre nok til å stoles på. Og evt test til Tyskland via Balder klinikken eller Norsk Borreliose senter. Evt vil jeg anbefale en norsk mikroskoptest hvor man kjapt kan se med egne øyne om det kan ligge noe der. De er nok mer til å stole på enn de offentlige testene. Men jeg tror ingen er 100% treffsikre. Da må man ta flere prøver for å være sikre. Det finne forskjellige labér i verden man kan sende til også.

En lege sa til meg for litt siden, at man ikke skal se bort fra at både leddgikt, hjerteinfarkt og demens også kan komme av borreliasmitte etter flåttbitt, evt andre co-infeksjoner/bakterier. Så våkne opp folkens, det er viktig å være obs her for å få behandling før bakteriene får overtaket..

 

Fra siden til LYME.NO

Lyme Borreliose (LB) er høyst sannsynlig både underdiagnostisert og undervurdert. Sykdomsbildet er sammensatt og variert, Lyme Borreliose er vanskelig å påvise og kan være enda vanskeligere å utelukke. Sykdommen kan være invalidiserende med livslangt perspektiv. Det er god grunn til å frykte at mange lider av langt fremskreden Lyme Borreliose uten å ha fått riktig diagnose eller adekvat behandling.

Symptomene ved fersk sykdom er vanligvis godt kjent blant helsepersonell, men kompetansen på langvarig lidelse er omtrent fraværende. Det har lenge vært en vanlig oppfatning at borreliose ikke kan bli kronisk, og at negative antistofftester utelukker diagnosen. Så lenge dette er utgangspunktet vil et stort antall pasienter med Lyme Borreliose forbli udiagnostiserte, med tragiske konsekvenser som følge. Vi håper å kunne bidra til større oppmerksomhet rundt sykdommen både blant helsepersonell, pasienter og pårørende.

 

Her er også noen pasienthistorier fra lyme siden.

http://www.lyme.no/index.php/pasienthistorier-i-media

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT