Hvorfor er ikke svinkjøtt bra, feks for de som har leddgikt? – Helseblogg.com

Hvorfor er ikke svinkjøtt bra, feks for de som har leddgikt?

Sikkert en bonde eller 2 som ikke liker dette, men det er noen sannheter i det.

svinekjott

Leddgiktsmerter og spesielt urinsyregikt, kommer av høy syntese og omsetting av puriner og/eller akkumulering av urinsyrekrystaller rundt leddene. Generelt er mye mat forbundet med urinsyregikt, men alkohol øker purinsyntesen, og reduserer dessuten utskillelsen av urinsyre (men all alkohol er ikke like ille – øl og whiskey er verre enn vin). Høyt inntak av kjøtt og sjømat går igjen hos noen urinsyregikt pasienter leser jeg også. Risikoen er lavere med inntak av meieriprodukter. Purin-rike grønnsaker har ingen sammenheng med urinsyregikt.

Den/de ultimate årsaken(e) til leddgikt er vel ukjent, men en blanding av inflammasjon, hormonelle faktorer og kostholdsendringer antas å ha påvirkning. Animalsk fett har et høyt innhold av arakdionsyre, noe som kan forsterke betennelsesprosesser og bidra til smerter. Bytter man ut animalsk fett med flerumettede fettsyrer fra planter og fisk, eller går over på vegetarkost kan det dempe betennelsene.

Arakidonsyre er en umettet fettsyre som er viktig for menneskelig vekst og ernæring. Arakidonsyre er en forløper til en rekke biologisk aktive stoffer, inkludert prostaglandiner. Dermed spiller det en stor rolle i membranen produksjon og fettstoffskiftet. Mens arakidonsyre finnes hovedsakelig i animalsk fett, er det også til stede i mange typer oljer. Rødt kjøtt er en god kilde til arakidonsyre. Typer høy i syre er biff (e. g. , hamburger, topp loin, T-bone steak), samt lam, kalv, bison, hjort, elg og antiloper. Kylling (med eller uten skinn) inneholder store mengder av syre. Svinekjøtt kan inneholde rikelige mengder av arakidonsyre. Svinekam i særdeleshet er svært høy i syre. Andre kilder omfatter svinekoteletter, spekeskinke og pølser som Bratwurst. Peanut, avocado, oliven, sesam, soya, raps, karve, og andre typer oljer samt eggeplommer.

 

I tillegg kom jeg over denne informasjonen hos homeopat Øyvind Bechen:

http://www.bechen.no/artikler/svin.php

 

Homeopat Øivind Bechen har provosert helsemiljøet i Arendal før, og nå flesker han til igjen:
Svinekjøtt er helseskadelig og en betydelig giftfaktor for den menneskelige organisme. Svin er i sin anatomiske og biologiske oppbygning svært likt mennesket. Derfor tas stoffene i svinekjøtt lett opp i menneskekroppen, problemetet er bare det at disse stoffene også skal skilles ut igjen.

Juleribba som svært mange  av oss har sett fram til i flere måneder, mener altså homeopaten er noe ordentlig svineri:
– Alle former for svinekjøtt er skadelig, uansett hvordan det er forarbeidet, slår han kategorisk fast.
– Stikk i strid med den kommersielle ernæringspropaganda er ikke våre dagers svinekjøtt av bedre beskaffenhet enn tidligere, fortsetter han.
– Moderne svineavl, med intensivfòring, medikamentering og innesperring, har ikke gjort kvaliteten bedre, tvert imot.

Du tenker da på at svineflesket inneholder mye fett?

Ja, det også,  for kroppen vår har store problemer med å bryte ned dette fettet og de andre belastningsstoffene i svinekjøttet. Alt dette lagres i kroppene våre,  noe som resulterer i fedme. Dessuten vil blodet oversvømmes av fettet, slik at det avleires store mengder kolesterol i kroppen. Dette kolesterolet kan føre til utviklingen av åreforkalkning, høyt blodtrykk, og andre hjerte – karlidelser. Svinefettet gir også grobunn for kreftceller, fordi celleveggene i kreftcellene inneholder kolesterol.

Kan vi ikke bare da skjære vekk flesket?

Nei, fordi selve svinekjøttet er enormt fettholdig, også såkalt magert svinekjøtt. I motsetning til okse og lammekjøtt er det betydelige mengder fett inne i cellene. At svinekjøtt bokstavelig talt kan stekes «i sitt eget fett», er et kjent fenomen for de fleste som lager mat.

Lamme og oksekjøtt inneholder jo også en del fett, så juleribba kan da ikke være så mye verre?

Jo den er nok det, for dette gjelder ikke bare fettet. Ta f. eks. svinets bløte bindevevsubstans. Den  inneholder mye svovel, og absorberes uten problemer av vårt  fastere bindevev. Sammen med fettet kan dette gi svinekjøttspisere et karakteristisk oppblåst utseende, med et  oppsvulmet bindevev, som suger til seg vann som en svamp. Disse slimsubstansene lagres også i sener, bånd og brusk. Og på grunn av det høye svovelinnholdet blir brusken myk og svak, og kan få følger som revmatisme og hvirvelskader. Mange revmatikere kan kjenne en umidelbar forverring etter bare ett måltid med svinekjøtt.
Rovdyr som løver og tigrer bør heller ikke få svinekjøtt, – de blir trege og tykke, får høyt blodtrykk, blør neseblod, blir alvorlig syke og går til grunne, når de har for mye villsvin på menyen.

Når svinekjøtt går i forråtnelse, etter bare noen få dager, kan man kjenne denne gjennomtrengende karakteristiske svovellignende lukten. Oksekjøtt blir fort surt, men lukter ikke så svovel. Og lam, som inneholder minst svovel, går såvidt i forråtnelse først etter tre uker. Denne prosessen skjer til en viss grad også i tarmene våre, og da er det ikke vanskelig å forstå at svinekjøtt i seg selv er den beste grobunn for bakterier og virus.

Svinekjøttet inneholder dessuten store mengder veksthormoner. Bare tenk på hvor fort en griseunge vokser seg frem til slaktevekt. Disse veksthormonene er en av årsakene til de betennelser og oppsvulmede utseende som storspisere av svinekjøtt ofte kan få.

Histamin er et annet stoff som det finnes mye av i svinekjøtt. Dette stoffet er som regel godt kjent blant allergikere, og kan bl. a. være opphav til allergi, astma og magesår.
Svinets kjønnshormoner, spesielt fra galter er antagelig meget uheldige for oss, de har kanskje også en kreftfremkallende effekt. Galter må faktisk kastreres i god tid før slakting, fordi kjøttet ellers ville være ubrukelig p.g.a den ufordragelige stanken.

Så du mener altså at svinekjøtt kan være direkte årsak til sykdommer?

Ja, for disse stoffene er giftige. De kalles for sutotoksiner, dvs grise-gift. Disse sutotoksinene kan ikke kroppen vår skille ut gjennom blodets tre store filtre, nyrer, lever og milten, men bare ved en rent patologisk avgiftning – dvs at immunforsvaret må ta jobben ved å sette igang slikt som halsbetennelser, bihulebetennelse, revmatisme  osv
Immunsystemet vårt retter seg derfor spesielt mot svinekjøtt, og kommer med andre ord i en slags alarmtilstand. Belastningsstoffene blir, etter at de er fordøyet og spaltet i tarmene og suget opp i lymfesystemet, hvor lymfekjertlene filtrer og avgifter. Lymfekjertlene kan bli overbelastet, og i verste fall kan det oppstå en innflamasjonstilstand, med hovne kjertler – eventuelt med feber, hudutslett eller eksem. Ja, 80% av immunforsvarets kapasitet forbrukes faktisk i tarmenes slmhinner.

Ved f. eks. en antibiotikabehandling, blir bakteriene riktig nok borte som ved et trylleslag, men de opprinnelige giftstoffene får man ikke tatt knekken på, understreker homeopaten før han fortsetter:
– Bakteriene er med andre ord ikke årsaken til infeksjonen, men er nyttige hjelpere som «snylter» på det svinekjøttbelastede betennelsesområdet, og løser dermed opp forgiftningstilstanden. Kroppen prøver gjennom inflammasjonstilstander å gjenopprette sunnhet og balanse. All sykdom må derfor sees på som et biologisk hensiktsmessig forløp. Men av og til kan disse automatiske reaksjonene i kroppens indre gå helt over styr, så folk må selvfølgelig ikke nøle med å ta antibiotika som en akuttløsning, spesielt hvis disse sykdomstilstandene rammer lunger eller resulterer i blærebetennelser.

Men det kan være  risikabelt å undertrykke disse svinekjøttbetingede innflamasjonene med kjemiske medikamenter, advarer han.
Foruten et absolutt svinekjøttforbud og en eventuell radikal kostomlegging, bør etter min mening slike lidelser behandles med naturmedisinske og homeopatiske medisiner.
Alle som oppsøker alternariv medisin i f. eks. Frankrike og Tyskland får forbud mot å spise svinekjøtt. Jeg mener at det er på tide at noen står frem og advarer folk her også.

Når man tenker på de helsemessige konsekvensene er svinekjøtt uten tvil det dyreste kjøttet i verden. Dessuten finnes det jo mye annet kjøtt som ikke har slik negativ effekt på mennesket. Sau, storfe og hønsekjøtt er gode erstatninger for svinekjøtt. Så da kan det også være fint å huske på at vi på Sørlandet har lang tradisjon for å ha f. eks. torsk som mat den 24 desember, avslutter Øivind Bechen.

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT