Handleapp? Helse vs økonomi og ideer – Helseblogg.com

Handleapp? Helse vs økonomi og ideer

Handleapp? Helse vs økonomi og ideer

Bag_of_GroceriesFikk idag et lite tips på mail, fra en av norges store matgrossister – om jeg ville minne leserene mine på denne nye hendige appen man nå kunne handle med osv. Her er mitt svar:

 

Å FYLLE OPP HANDLEKORGEN – MED BILLIGE VARER ELLER MED SUNNE VARER?

Hei, takk for din henvendelse der du vil tipse meg om matplanlegger-appen deres og et lite ønske om at jeg skal markedsføre den. Jeg skulle lagt ut en slik link helt gratis jeg om jeg såg en virkelig HELSELINK i den:)

NÅ tenker jeg at her kan jeg få litt litt innvirkning, for – vi er et halvt land som nå er veldig opptatt av helse, økologiske matvarer, intoleranser etc. Også hvor ingrediensene kommer fra. Hørt om GMO modifisert mat?
80-percent-gmos
Den dagen dere klarer å levere alt dette som «valg på middagsplanleggeren” skal jeg bli – ikke bare kunde, men oså en markedsfører for dere. Jeg kunne godt tenkt meg å hatt en finger med i utvelgelse av parametere til den planleggeren.
Visste du at mye av frukt og grønt som kommer til Norge ikke har så mye vitaminer i seg som næringsmiddeltabellen tilsier? Sammenlign en økologisk appelsin med en vanlig appelsin – veldig greit å begynne med det når dere skal markedsføre… Se innholdslisten her for sprøytemidler funnet i appelsiner: http://www.whatsonmyfood.org/food.jsp?food=OG
Visste du at tomater blir dyrket i plast og stålull, plukket mens dem er grønne, lagt under teppe og gasset for at de skal holde seg, for så å bli gasset igjen nå de skal bli røde og solgt i butikken? Alle næringsstoffene kommer i løpet av de to siste dagene i frukten når den får rødfarge. Ergo ingen næringsstoff. Syringes-In-Orange
Dette er det en som har solgt dem gass som har fortalt meg. Det er en kjensgjerning i spania feks at dem ikke spiser tomater som skal bli solgt til utlandet selv. (Tomater og sprøytemidler: http://www.whatsonmyfood.org/food.jsp?food=TO
En annen synder er jo bananer da, men det må dere jo vite selv? Gi oss mat og ikke gift!
kidMange barn og voksne sliter med mageproblemer – altfor mange. Det har skjedd noe med kornet og måten det blir dyrket på de siste 30 årene. Det oppstår intoleranser, allergier og problemer som aldri var et problem før. Og E-stoffene øker… Bruk eksperter på helse til å sette sammen gode brød, som hele familier kan spise.
Dette er bare små skritt – men viktige skritt.
Jeg ønsker bedre matkunnskap hos dere som importerer – hadde dere holdt mer fokus på opprinnelse og innhold, og markedsført dere med det  – hadde vi hatt sunnere mat generelt – og folk hadde hatt mye bedre helse. Ikke minst barna. Vi er ikke interesert i alle sprøytemidlene som alt skal være så badet i!apple-skull-1349679119_b
Folket vil ha ren mat! Vi trenger en foregangskjede som kan gå foran som godt eksempel – slik at de andre kjedene også blir interessert. Vi trenger en stor snuoperasjon rett og slett.
Så kan vi ta for oss kjøtt og fisk. Kylling, laks (trykk på lenken og SE) – gjennommedisinert til de grader! Da oppstår det man kaller antibiotikaresistente bakterier da. Det har jo vært “all over the news» siste årene og ukene. (Her feks, man vil risikomerke kyllingen: http://www.nrk.no/norge/vil-ha-risikomerking-pa-kylling-1.11926535)
Vi har desverre et mattilsyn som er kjøpt og betalt av industrien. (Her prøver de å forsvare seg i Hegnar.no http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/forbruker/artikkel514718.ece) Hvis dere vil ta i noen tak selv, og ikke bare lene dere til hva mattilsynet tillater, men selv velger deres strenge referanseverdier – da vil dere bli en vinner. Hva kan dere vinne på å gå motstrøms?
Sier det bare – assosier dere med de som kan helse – få fram hva som er bra – og ikke bra – så vil dere se helt nye salgstall.
En forandring begynner hos dere selv! Jeg skal heie på dere om dere tar tak – og jeg skulle fått hele Norge med meg!
Jeg kommer til å legge ut dette svaret her på bloggen min:) Så kan du jo lenke den videre til dine sjefer…
Jeg håper de tar stafettpinnen fatt – i matrevolusjonen 2014.
Mvh
Helsebloggeren på www.helseblogg.com – jeg heier kun på de beste.
Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


error: Content is protected !!