1 eneste politiker som bryr seg om helsen til folk? – Helseblogg.com

1 eneste politiker som bryr seg om helsen til folk?

Erna er den eneste som støtter de mange pasienter som ønsker utredning og behandling for sine problem virker det som …

Jeg refererer til en del av stykket her:

 

Jeg visste feltet var kontroversielt, så jeg ble ikke overrasket over flere av reaksjonene. De er likevel verdt å dvele litt over. For når jeg ble anklaget av lege Anders Danielsen-Lie for å “fri til folket” i flåttsaken, for å ville endre behandlingsretningslinjer basert på “anekdoter og følelser”, og “påvirke norske retningslinjer for antibiotikabruk med udokumenterte, tendensiøse påstander.”

Jeg hadde åpenbart truffet en nerve. Det var én ting som særlig fascinerte meg med responsen, nemlig den åpenbare ironien: de som anklaget meg for å politisere flåttdebatten med noe så nøytralt som et spørsmål om mer forskning, var de som i praksis gjorde debatten politisk, når de hoppet ned i skyttergravene ved det første smell av en kinaputt, og fyrte løs.

Jeg ble slått av hvordan de som skulle forsvare det rasjonelle, endte opp så emosjonelle. Mitt svar til Danielsen Lie var imøtegående. Jeg ba om at pasientene ble tatt på alvor, og skrev at mange pasienter med medisinsk uspesifikke symptomer sliter i møte med det offentlige helsevesen, og at vi trenger mer forskning og kunnskap for å gi dem et godt tilbud.

Debatten illustrerer godt dilemmaene som oppstår når politikere engasjerer seg på felt der det eksisterer vitenskapelige kontroverser. I helsefeltet er de ikke få. Mitt utgangspunkt er at politikere må kjenne sin rolle – kjenne grensene for politikk. De færreste av oss er leger og forskere selv. Vi har begrensede forutsetninger for å gå inn i de vitenskapelige debattene på detaljnivå.

Les selv:

Skjermbilde 2013-04-29 kl. 13.48.21

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT