Diagnose kampen – Helseblogg.com

Diagnose kampen

Er visst en av “Real Housewives of Berverly Hills” også som har hatt Lyme. Eller borreliose. De er blitt syke av flåttbitt.  Nå er ikke jeg en av dem (håper jeg men gudene vet..), men jeg kjenner noen, ja flere. Det er forferdelig for dem det gjelder. Det finnes så mange som ikke får stilt diagnosen rett her i Norge ved mistanke. Sykehusene her sender kun blodprøver til antistoff testing. Det er ikke sikre prøver, de vet det, men bruker det likevel. Det er høyst useriøst å kunne sette lit til disse prøvene. Noe som kan slå veldig dårlig ut for pasienter, verste fall ende med lammelser og død. Det er kjent at 7 av 10 med Alzheimer som er obdusert hadde borreliose funn på hjernen feks.

Norske myndigheter vil heller klassifisere oss med ME, borreliose, MS etc i en uføregrad enn å la utenlandske tester og behandlinger bli gitt, selv de testene som private lab´er gjør i Norge underkjenner de. Må da være bedre å gi oss rette tester som allerede er oppfunnet, en form for behandling, og rett diagnose – enn å la alle med feil diagnose gå på uføre resten av livet – med de kostnader det måtte bli! Her er hvertfall ikke Norge på førsteplass. Og det er pasientenes liv det går utover.

Har du hatt 1 flåttbitt bør du få sjekket deg om du sliter med helsa noen gang etterpå. I utlandet fins det nå dna tester og urin tester faktisk som raskere kan avsløre de testene som blir gjort i Norge, som oftest er falsk negative også. Fordi de kun tester på antistoffer. De setter ikke prøvene under mikroskop og kikker i selve blodet. Det er helt utrolig hvor lite interesserte de er i å finne diagnoser.

Ta for eksempel når noen tar spinalprøve (ryggmarg) så testes det ikke automatisk for borreliose, da må man ta ny (smertefull og farlig) test, for å lete etter borrelia i spinalvæsken. Å så fins det tester allerede i utlandet, OG i Norge. Hvor er de norske forskerene?

10.mai skal det være en stor demonstrasjon utenfor Stortinget med påfølgende opplysningshelg på hotel Opera. Det oppfordres så mange som mulig å komme på demonstrasjonen (lovlig og alle tillatelser gitt) – Erna kommer ut fra Stortinget og møter gruppen. Det virker kun å være hun som tar dette seriøst?

I mellomtiden må vi kjempe for å i det hele tatt få antibiotika kurer fra legene i Norge – ofte må pasienter til Tyskland for å få rette dosene. Vi kjemper med nebb og klør. Barn lider, ungdom lider, voksne lider, eldre lider. Et engasjement må til nå – før valg, før flere blir syke – et engasjement for å vekke leger og myndigheter i Norge. NÅ! Det er ingen tid å miste. For ingen har noen å miste.

Mange leger i Norge er noen reddharer – og gjemmer seg bak utsagnet om at det “ikke fins forskning på det”. De glemmer å legge til i Norge. For det fins mye forskning i utlandet. Hva med et samarbeid? Når skal Støre komme på banen? Nei stemmer, han er mer interessert i å kalorimerke maten vår – en ide han får når han springer rundt i New Yorks parker og ser hvordan de gjør det “over there” – helt feil plass Støre. I det hele tatt – DU er på helt feil plass. Hvorfor er det ikke slik at våre lands ministre må ha en viss form for utdanning og ikke minst erfaring innen den “grenen” de skal være minister i? Norges minst utdannede i sin “gren” sitter på viktige stortingsplasser! De har jo ikke peiling om hva som skjer rundt om i samfunnet og på sykehusene!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6djL18mfXj8&feature=youtu.be[/youtube]

Share Button


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Translate »
error: Content is protected !! COPYRIGHT